Camilla B Johannessen

camilla johannessen portrett

Café Vintage i Sandefjord

Cafe Vintage drives av Vintage Baby sosiale entreprenører og er en koselig og retroinspirert café i Kongensgate i Sandefjord. Den er åpen for alle på dagtid og i tillegg har de ukesmenyer for «take away» middager.

Café Vintage startet med Vintage Baby i 2014. Selskapet ble etablert av Camilla Bilstad Johannessen med bakgrunn i et ønske om å skape en annen læringsarena for innvandrere enn den rent teoretiske. Forretningsideen ble dermed å gi førstegenerasjons innvandrerkvinner arbeidstrening gjennom praktisk arbeid.  Dette har Camilla lyktes med.  Mange av kvinnene er i dag i faste jobber.  Vintage Baby driver også noen kantiner og med renholdsoppgaver.

Om aktørene i Vekst i Vestfold som Camilla har benyttet sier hun dette:

Tilbudene Start i Vestfold og Gründernettverket har vært kjempeviktige for meg i arbeidet med å gå fra ide til å starte og drive min egen virksomhet. Her har jeg fått arbeidsverktøy, sentralt faglig påfyll, veiledning og et nettverk både i næringsliv og bestående av andre gründere jeg har kunnet sparre ideene mine med.

Vintage Baby

Stian Broen

stian broen

Broentech Solutions AS

Broentech Solutions tilbyr skreddersydde Internet of Things-relaterte applikasjoner.  De har utviklet en rekke samlinger av IoT-teknologier, som sammen med deres ekspertise dekker spesifikke behov hos kundene.  De spesialiserer seg innen maskinlæring, web-applikasjoner, multiplattform-applikasjoner, smart-tilkoblede enheter, skybaserte tjenester for eldre sensorer og digital bildeanalyse.

Stian Broen er gründeren av Broentech Solutions og startet opp i 2012.  I 2018 var de 12 ansatte og er i god vekst.

Stian har benyttet tjenestene til både START, Silicia, Innovasjon Norge og Gründernettverket og har hatt stor nytte av det i sin etablering og vekst.

Broentech Solutions AS

Tomas Moss

Orbiton og t m

Orbiton AS

Orbiton drives av Thomas Moss.  De spesialiserer seg i autonom datafangst og inspeksjonstjenester for industri og infrastruktur. De tilbyr en sømløs og integrert løsning for anskaffelse av teknisk data og analyse av resultatene.  Bedriften benytter droner i sitt arbeid og leverer sanntids luftopptak og data fra ubemannede systemer, ved hjelp av forskjellige sensorer.

Orbiton Unity – Orbitons egenutviklede web-portal – har en innebygd fotoanalysefunksjon. Sensordata kan merkes, annoteres, fargelegges og inspiseres i detalj ved bruk av forskjellige verktøy. Hvert bilde som fanges er georeferert, slik at sensordata vises nøyaktig på et kart. Prosjekter lagres i en kryptert applikasjon, slik at alle deltakere kan samarbeide i sanntid.

Thomas Moss har på veien fått god hjelp av tilbudene til Silicia, Innovasjon Norge og Prosjekt Vekstetablerere i Vestfold Fylkeskommune.

Orbiton

Christel Taranger Freberg

20170910_024453

Tafre AS / FertiliTeam

Christel T Freberg startet nettbutikken Fertil.no og laboratoriet FertiliTeam i 2011. Hun har hatt en flott utvikling og vekst og har eget lokale og laboratorie i Tønsberg sentrum.

I 2014 startet hun Tafre AS (tafre.no) sammen med Tom Roar Andersen som hun møtte på Gründerhuset Hi5. Sammen har de utvidet med distribusjon av egne og andres produkter, i tillegg til nettsiden jegvilhabarn.no.

Christel er tydelig på at hjelpen fra de forskjellige aktørene i Vekst i Vestfold har vært svært viktig i hennes utvikling og vekst.  Hun har benyttet seg av både START i Vestfold, Gründerhuset Hi5, Gründernettverket, Innovasjon Norge og prosjekt vekstetablerere i VFK.

Christels tips til alle som lurer på om de vil starte egen bedrift:

– Bygg og bruk nettverk
– Planlegg «dødens dal» (den kommer) slik at du kommer fort opp igjen
– Ha gode hverdager